BLOG

puntjes op de i

27 maart, 2019

Het telefoontje van Janine staat nog vers in mijn geheugen, Ann zullen we de Alpe d’HuZes doen, ik denk dat het kan en heb er een idee bij. Behoorlijk impulsief zei ik ja, zonder enig idee te hebben wat het nu precies zou betekenen. Inmiddels zijn we beide nu 6 maanden onderweg om straks op 6 juni 6 keer naar boven te fietsen en nog steeds heb ik geen idee wat het allemaal gaat inhouden, betekenen en ook niet onbelangrijk of ik straks genoeg getraind heb om ook echt 6 keer naar boven te gaan.

Wat ik inmiddels wel weet is dat als je meedoet aan zoiets dat je tegen allemaal bijzonderheden aanloopt of fietst waar je van te voren geen weet van hebt. Zo komt Janine erachter dat een trainingsschema met helemaal uitgestippeld wat je wanneer doet en wat, niet voor haar werkt in combinatie met haar werk, kids en leven. En dat terwijl ik me een soort van vastklamp aan dat schema, als een soort heilige graal die ik moet volgen om te slagen. Waarbij ik serieus stress ervaar als ik niet aan de voorgeschreven uren voldoe. Twee uiterste dus in 1 team. Maar juist daardoor denk ik dat we het samen gaan redden. Ze zorgt ervoor dat ik alles relativeer en soms wat makkelijker om kan gaan met dat schema. Dat schema, waar ik inmiddels van hou maar soms nog zo vervloek.

Afgelopen zondag waren we met een groepje rond de Posbank een ritje aan het fietsen en ik had me van te voren mega druk gemaakt. Want de Posbank is niet vlak en ondanks dat alle meters die ik heb aangeven dat ik zeker beter moet zijn dan de eerste meting van oktober en toch he, opeens wist ik in alle redelijkheid te vertellen aan Jelle dat ik niet boven op die Posbank zou komen en dat ik alleen op papier beter ben geworden en in de praktijk dus kruipend omhoog zou gaan. Nu ben ik nog nooit kruipend de Posbank opgegaan, maar opeens was dat best een mogelijkheid. In praktijk ben ik inderdaad niet naar boven gekropen, gelukkig maar, en het was zelfs een soort van aangenaam als in hee ik ben er al. En het geeft me vertrouwen voor de trainingen in de laatste aankomende weken en ook hoop dat wij als team Oui! 6 juni beide 6 keer naar boven komen. Nu de laatste sponsors nog :-).

 

N.a.v. deze blog een donatie willen doen? Klik hier

Gregor

27 maart, 2019 om 17:43

Leuk, maak het jezelf niet zo moeilijk. anders lijkt het te veel op dwang. Je doet het voor een prachtig doel. Het komt helemaal goed met jou en je fietsmaatje. Postbank was vast appeltje eitje. 6 juni staat in de agenda! En als je het niet volbrengt, dan kun je met de hand op je hart zeggen dat je je echt goed aan het trainingsschema hebt gehouden. Topper.

Reageren
Reactie plaatsen

 

 

 

 

terug naar home

 

 

© Copyright - My Company